Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ گفت: ۳۲۰ شرکت از ۳۸۵ شرکت دولتی سودده و بودجه این شرکت‌های بالغ بر یک هزار و ۲۵۶ هزار میلیارد تومان است. گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ پنجمین نشست خبری سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ کل کشور امروز یکشنبه ۳۰ دی برگزار شد.   محمدمهدی مفتح در ابتدای این نشست ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ همچنان در حال بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال آتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق افزود: سازمان تعزیرات حکومتی موظف شد با همکاری ناجا اموال، دارایی، وجوه نقد و سپرده‌های بانکی محکومان تعزیرات حکومتی را شناسایی و وصول کند.

تخلفات رانندگی بلافاصله برای مالکان پیامک می‌شود
وی بیان کرد: همچنین در کمیسیون تلفیق مقرر شد تخلفات رانندگی و جریمه‌های انجام شده بلافاصله به مالکان پیامک شود. هزینه پیامک در قبض مالکان محاسبه می‌شود. همچنین به منظور احداث مجتمع‌های اداری در شهرستان‌ها مقرر شد استانداران بتوانند ساختمان‌های ملکی ادارات دولتی را با مجوز شورای برنامه‌ریزی استان به فروش رسانند تا منابع لازم برای احداث مجتمع‌های اداری فراهم شود.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به وزارت اقتصاد و دارایی اجازه داده شد تا سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال اموال و دارایی دولت را شناسایی و به فروش رساند، ادامه داد: دولت مکلف شد ماهانه معادل یک درصد از یک دوازدهم هزینه‌های شرکت‌ها و بانک‌های دولتی را تا مبلغ ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از حساب آن‌ها برداشت کند؛ از آنجایی که این موضوع جزو درآمد‌ها است در این مقطع بررسی شد مباحث هزینه‌ای در ادامه مطرح خواهد شد.

تعیین تکلیف تسویه وام‌های تا ۴ میلیارد تومان
مفتح با اشاره به نحوه تعیین تکلیف تسویه وام‌های تا ۴ میلیارد تومان، بیان کرد: اگرچه مجلس در اصلاحیه بودجه ۹۷ نحوه تعیین تکلیف این وام‌ها را مصوب کرد، اما از آنجایی که تاکنون در شورای نگهبان تأیید نشده در جریان لایحه بودجه سال آینده مقرر شد افرادی که از بانک‌ها تا سقف ۴ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند – اگر بیش از ۴ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند تا سقف ۴ میلیارد تومان مشمول این مصوبه می‌شوند- اصل قرارداد اولیه برای بازپرداخت بدهی ملاک قرار می‌گیرد و اگر در این فاصله زمانی نرخ‌های دیگری بر قرارداد اعمال شده کأن لم یکن خواهد شد و قرارداد اولیه با نرخ سود پیش‌بینی شده به صورت ساده نه به صورت مرکب حساب می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: بر اساس مصوبه مذکور وضعیت بدهی افراد وام‌گیرنده به بانک‌ها روشن می‌شود و اگر فرد وام‌گیرنده در سال‌های گذشته مبالغی تحت عنوان اصل، جریمه و سود پرداخت کرده باشد از اصل وام کم می‌شود. در صورت تصویب این مصوبه شرایط بسیار مناسبی برای افراد وام‌گیرنده فراهم خواهد شد تا وام‌های خود را به سیستم بانکی بازپرداخت کنند. اگر در اثر این نوع محاسبه زیانی برای بانک‌ها ایجاد شود، بانک‌ها می‌توانند این زیان را ظرف مدت ۵ سال در ترازنامه مستهلک کنند و این هزینه برای بانک‌ها قابل قبول تلقی می‌شود.

وی با اشاره به نحوه وصول وام‌های کمتر از صد میلیون تومان خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون مقرر شد در صورت پرداخت وام‌های کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان به صورت کامل، سود و جریمه تا سقف ۷.۳ هزار میلیارد تومان بخشیده شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ با بیان اینکه مقرر شد اسناد خزانه اسلامی برای تملک اراضی مربوط به طرح‌های عمرانی قابل استفاده باشد، یادآور شد: اگر این مصوبه نباشد اسناد خزانه اسلامی برای اراضی قابل استفاده نیست.

مفتح تأکید کرد: در کمیسیون تلفیق بودجه بند (هـ) تبصره (۳۱) دولت حذف شد، بر اساس این تبصره لایحه بودجه؛ ۵۰ درصد ردیف درآمد اختصاصی به درآمد عمومی منتقل می‌شد در حالی که با حذف آن درآمد اختصاصی دستگاه‌ها همچنان به صورت درآمد اختصاصی برای آن‌ها باقی خواهد ماند.

مشوق‌های صادراتی منوط به بازگشت ارز صادارتی به چرخه اقتصاد
وی عنوان کرد: مقرر شد معافیت‌های مالیاتی و پرداخت جایزه و مشوق‌های صادراتی و هرگونه امتیازی که برای صادرکننده در نظر گرفته شده در صورتی به وی تعلق گیرد که ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی بر اساس دستور‌العمل بانک مرکزی بازگرداند. همچنین مانده بدهی بانک‌های دولتی به بانک مرکزی به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی تلقی می‌شود و معادل این مبلغ به سرمایه این بانک دولتی افزوده می‌شود.

نحوه محاسبه جریمه غیبت سربازی در سال آینده تعیین تکلیف شد
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به نحوه محاسبه جریمه غیبت سربازی در سال آینده، گفت: بر اساس مصوبه سال‌های گذشته جریمه غیبت‌های سربازی بیش از ۸ سال، محاسبه و فرد پس از پرداخت می‌توانست کارت پایان خدمت یا معافیت را دریافت کند، برخی افراد این جریمه را قسط بندی کرده‌اند، اما از آنجایی که چنین حکمی در سال ۹۸ وجود ندارد و پرداخت جریمه غیبت سربازی در سال آینده اجرا نمی‌شود مقرر شد افرادی که در سال‌های گذشته جریمه خود را به صورت اقساط پرداخت می‌کردند بتوانند در سال ۹۸ نیز این مبلغ را به صورت قسطی پرداخت کنند.

تخصیص دو هزار میلیارد تومان جهت بهبود معیشت کارکنان ارتش
مفتح با بیان اینکه مقرر شد دو هزار میلیارد تومان جهت بهبود معیشت کارکنان ارتش با هماهنگی فرمانده کل ارتش از منابع بانکی تخصیص پیدا کند، خاطر نشان کرد: از این مبلغ یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع پس‌انداز جاری و قرض‌الحسنه سیستم بانکی برای تسهیلات قرض‌الحسنه کارکنان ارتش مواردی مانند ازدواج، جهیزیه، ودیعه مسکن و ... در نظر گرفته شد. همچنین ۸۰۰ میلیارد تومان آن به صورت وام تأمین، ساخت یا خرید مسکن پرداخت شود؛ بر اساس این مصوبه به هر فرد صد میلیون تومان وام پرداخت می‌شود.

دو سوم حجم بودجه کل کشور مربوط به شرکت‌های دولتی است
وی با بیان اینکه دو سوم حجم بودجه کل کشور مربوط به شرکت‌های دولتی است، اظهار کرد: علیرغم حجم زیادی که این شرکت‌های دولتی به خود از بودجه اختصاص می‌دهند، اما آن طور که باید بودجه آن‌ها در کمیسیون‌های تخصصی مجلس و تلفیق بودجه مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد، اما یکی از مسائل مهمی که از ابتدای بررسی لایحه بودجه ۹۸ در دستور کار کمیسیون تلفیق قرار گرفت بررسی بودجه شرکت‌های دولتی بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ ادامه داد: پیوست شماره ۳ لایحه بودجه ۹۸ به بودجه شرکت‌های دولتی اختصاص دارد که بر این اساس گزارش مفصلی تنظیم و مسائل مختلف شرکت‌ها از دیدگاه‌های متنوع مورد بررسی قرار گرفت؛ امسال نخستین سالی است که کمیسیون تلفیق به بررسی جزئی بودجه شرکت‌های دولتی می‌پردازد.

وی با اشاره به برخی موارد مطرح شده در پیوست (۳) لایحه بودجه ۹۸ یادآور شد: در نخستین مورد این پیوست تعریف دقیقی از شرکت‌های دولتی ارائه شده تا مشخص شود چه مواردی باید در حوزه رسیدگی قرار گیرد. بر اساس این تعریف شرکت دولتی یک واحد سازمانی است که با اجازه قانون به صورت شرکت ایجاد شده، یا با حکم قانون یا دادگاه صالح به صورت شرکتی باید اداره شود و سرمایه آن متعلق به دولت است. همچنین هر موسسه یا شرکتی که ۵۰ درصد سهام آن متعلق به دولت یا شرکت دولتی باشد، شرکت دولتی خوانده می‌شود.

شرکت‌های دولتی تابع قانون تجارت هستند
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه شرکت‌های دولتی تابع قانون تجارت هستند، بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی تابع قانون محاسبات عمومی هستند.

مفتح افزود: در پیوست شماره (۳) بودجه ۹۸ اطلاعات ۳۸۵ شرکت مورد بررسی قرار گرفته است که ۳۷۲ شرکت دولتی، ۹ بانک دولتی، ۲ موسسه انتفاعی وابسته به دولت و یک ردیف فرعی ذیل شرکت ملی نفت و یک ردیف فرعی ذیل شرکت ملی گاز مجموعه اطلاعات پیوست شماره ۳ را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به حجم کل بودجه شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه ۹۸ گفت: بودجه این شرکت‌ها بالغ بر یک هزار و ۲۷۴ هزار میلیارد تومان است که نسبت به بودجه سال ۹۷ آن‌ها ۵۲ درصد رشد داشته است چرا که بودجه این شرکت‌ها در سال جاری ۸۳۹ هزار میلیارد تومان است.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس طبق گزارش تارنمای قوه مقننه ادامه داد: ۷۸ شرکت از ۳۸۵ شرکت دولتی نسل اولی و با ۷۴۱ هزار میلیارد تومان و ۳۰۷ شرکت دیگر با ۵۳۳ هزار میلیارد تومان بودجه در پیوست شماره ۳ ذکر شده است.

بودجه شرکت‌های دولتی سودده بالغ بر یک هزار و ۲۵۶ هزار میلیارد تومان
وی خاطر نشان کرد: ۳۲۰ شرکت از ۳۸۵ شرکت دولتی سودده و معادل ۹۸.۵ درصد و ۶۵ شرکت معادل ۱.۵ درصد زیان‌ده هستند و کمک زیان دریافت می‌کنند. بودجه شرکت‌های سودده بالغ بر یک هزار و ۲۵۶ هزار میلیارد تومان و بودجه شرکت‌های زیان‌ده مانند آب و فاضلاب روستایی ۱۸.۸ هزار میلیارد تومان است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه شرکت‌های دولتی از نظر اقتصادی، دفاعی، امنیتی نیز تقسیم‌بندی شده‌اند، یادآور شد: از دیدگاه اصل ۴۴، ۲۳ شرکت یعنی ۱.۳ درصد گروه یک هستند و باید صد درصد به بخش خصوصی واگذار شوند. ۱۱۹ شرکت یعنی ۴.۵ درصد حجم شرکت‌ها در گروه ۲، ۱۴۳ شرکت گروه ۳ و ۱۱ شرکت در گروه ۴ قرار دارند. همچنین ۸۹ شرکت در سایر گروه‌ها هستند.

وی با اشاره به هزینه‌های شرکت‌های دولتی اذعان کرد: ۶۷۱ هزار میلیارد تومان از ۹۹۲ هزار میلیارد تومان معادل ۶۸ درصد هزینه‌های عملیاتی تولید و توزیع می‌شود. ۳۰ هزار میلیارد تومان معادل ۳ درصد هزینه‌های عمومی و اداری این شرکت‌ها است، همچنین ۴۸ هزار میلیارد تومان یعنی ۴.۸ درصد هزینه پرسنلی آن‌ها است.

شرکت‌های دولتی به ۱۷۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در سال آینده ملزم شدند
مفتح افزود: شرکت‌های دولتی در سال ۹۸ موظف شدند ۱۷۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام دهند در حالی که کل بودجه عمرانی که دولت در لایحه بودجه ۹۸ پیش‌بینی کرده ۶۲ هزار میلیارد تومان است همچنین شرکت‌های دولتی موظفند ۳۰ هزار میلیارد تومان مالیات و سود سهام به خزانه دولت واریز کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ در پایان اظهار کرد: کمیسیون تلفیق بودجه موضوع بودجه شرکت‌های دولتی را به صورت تفصیلی بررسی می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کمیسیون برنامه و بودجه کمیسیون تلفیق بودجه بودجه 98 لایحه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۷۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از ارومیه، داریوش جاوید و هیئت همراه در سفر به آذربایجان غربی، علاوه بر بازدید از واحد‌های دانشگاهی ارومیه، خوی، ماکو و مهاباد با استادان و کارکنان این واحد‌های دانشگاهی دیدار و در نشست‌های پرسش و پاسخ حضور پیدا کرد.

هفتاد و چهارمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در آخرین روز از سفر سه‌روزه داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی و هیئت همراه برگزار شد.

وی در این جلسه کاهش تعداد دانشجویان این دانشگاه در ۴-۵ سال گذشته را ناشی از کاهش هرم جمعیت جوان و افزایش مراکز آموزشی دانست و افزود: برنامه ریزی‌های منظم دانشگاه و ایده‌های دکتر طهرانچی، سبب افزایش اعتماد خانواده‌ها به این دانشگاه و افزایش میزان دانشجویان در سال‌های اخیر شده به گونه‌ای که امروز دانشگاه آزاد اسلامی یکی از انتخاب‌های اول جوانان است.

جاوید با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال رفع دغدغه معیشت همکاران است، تصریح کرد: حرکت، تفکر و یاری تمام کارکنان و اعضای هیئت علمی منجر به موفقیت دانشگاه شده و در واحد‌هایی که مشکلات مالی دارند، همین تفکرات و برنامه ریزی ها، مشکلات حاضر را مرتفع می‌کند.

وی با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در ۳ سال اخیر تقریبا سه برابر شده است، عنوان کرد: مشکلات یکشبه به وجود نیامده و قطعاً یکشبه حل نخواهند شد ولی با توجه به قابل درک بودن سطح دغدغه همکاران، مسئولان سازمان مرکزی شبانه روزی برای حل این مشکلات در تلاش هستند.

جاوید با اشاره به تعداد اساتید و کارکنان بازنشسته این دانشگاه مطابق الگو‌های آماری از سال ۱۳۹۹ افزود: در سه سال گذشته بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در سطح کشور و ۳۰ میلیارد تومان در خود واحد ارومیه سنوات پرداخت شده که از موضوعات پیش روی روسای واحد‌ها بوده و مدیریت شده است.

وی با توجه به موضوع مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی گفت: در راستای مصوبه هیئت امنا و تفاهم نامه در هفته گذشته ۱۶ قطعه از زمین‌های دانشگاه در استان‌های مختلف برای تغییر کاربری به وزارت راه و شهرسازی معرفی شده و این موضوع با هماهنگی روسای استان در همه استان‌ها در حال انجام و اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان در حال تدوین است.

جاوید با تاکید بر اینکه نباید هیچ طرحی در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل عدم نقدینگی روی زمین بماند تصریح کرد: صندوق پژوهش و فناوری این دانشگاه به عنوان بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری کشور آغاز به کار کرده و طرح‌های اقتصادی که توجیه پذیر باشند، میتوانند از تسهیلات آن بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای انضباط و شفافیت مالی سامانه‌های مالی آنلاین و قابل نظارت و حسابرسی مستقل، شفافیت مالی دانشگاه آزاد اسلامی را به بالاترین حد ارتقا داده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این معاونت سعی نموده دامنه تسهیلات رفاهی و خدماتی دانشگاه را گسترش داده و توجه به زمینه‌های مختلف گردشگری، تفریحی، رفاهی و مالی را مورد توجه قرار دهد.

این مقام دانشگاهی با اشاره به تحول اداری که به زودی در این دانشگاه آغاز می‌شود، عنوان کرد: تاکنون پرداختی‌های کارکنان بر اساس جایگاه‌ها صورت می‌گرفت ولی در تحول اداری جدید، هر کارمندی علاوه بر جایگاه، بر اساس شاخص‌های فردی خود نیز دریافتی خواهد داشت. 

وی با اشاره به کمبود نیرو در برخی از واحد‌های دانشگاهی تصریح کرد: در این راستا هر کارمندی از واحد‌هایی که تراکم نیرو دارند اعلام آمادگی کند در اسرع وقت جابه‌جا می‌شود.

جاوید با اشاره به وضعیت کارکنان دارای مدرک دکتری خاطرنشان کرد: واحد‌های دانشگاهی موظف هستند در رشته‌هایی که کمبود دارند در اولویت اول از این کارکنان به عنوان هیئت علمی وابسته استفاده کنند ولی به جهت عدم امکان صدور دو نوع حکم برای کارکنان، یک آیتم جدید در فیش حقوقی این دسته از کارکنان افزوده می‌شود.

وی با اشاره به بیمه تکمیلی بیان کرد: یکی از رسالت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در راستای سند تحول و تعالی، ارائه طرح‌های آموزشی، درمانی و بیمه‌های تخفیف دار برای بهره‌مندی اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه بیمه تکمیلی تا سال گذشته دارای دو طرح عادی و ویژه بود، ولی سال گذشته تمهیداتی انجام شد و علاوه بر طرح عادی و ویژه (طرح یک و دو)، سه طرح دیگر شامل طرح پایه، طرح سه و طرح چهار نیز اضافه شد.

وی از برنامه‌های این دانشگاه برای نیرو‌های شرکتی، از تلاش برای تبدیل وضعیت خبر داد و گفت: پیشتر سقف مدت زمان کارکرد برای تبدیل وضعیت ۸ سال بود که به تازگی این میزان به ۶ سال کاهش پیدا کرده است.

این مقام دانشگاهی خاطرنشان کرد: ضروری است واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی به منظور پیشرفت و حل مشکلات در حوزه‌های مختلف، در زمینه‌های پذیرش دانشجو، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت، پذیرش دانش‎آموزان مدارس سما، اقتصاد و سرمایه‎گذاری و جایابی نیرو را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به لزوم بهره وری و استفاده بهینه از املاک دانشگاه آزاد اسلامی، به امکان تاسیس مدارس سما در ساختمان‌های واحد‌های دانشگاهی اشاره کرد و این مهم را در امکان برقراری تعادل نیرو‌های دانشگاهی موثر ارزیابی کرد.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خواستار همدلی، همفکری و همراهی تمام اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در پیشبرد اهداف این دانشگاه و ارائه راهکار‌های جدید برای مقابله با چالش‌های پیش رو شد. ‎

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت
  • تشکیل ۴۳۴ پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون شهری آذربایجان غربی
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • تشکیل ۴۳۴ فقره پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون‌شهری آذربایجان‌غربی